2013-05-30

Trädgårdsmys

Idag har Chilli och jag myst i trädgården. Chilli invigde sin nya sele från Puppia. Klart godkänd då hon varken gick snett eller slet av sig den :) En liten finlirare vi har!

Chilli njuter för fullt ute. Ligger gärna i buskarna och spanar på omvärlden eller traskar runt i rabatterna på upptäcktsfärd. Och jag njuter av att titta på :)

Igår kväll var vi ute och gjorde lite fint i krukorna. Trevligt med levande blommor igen!!

2013-05-19

Sista dagen i Pisa


Blå himmel! Jag skuttar ur sängen och väcker alla. Nu ska vi njuta fullt ut sista dagen i Pisa.
Vi promenerar till ett café mittemot floden där en italiensk farbror fixar panini på beställning, supergod latte och färskpressad juice. Underbart gott och underbart varmt och skönt!

Sen blir det en skön promenad längs floden. Vi fotograferar, äter glass och bara njuter.

Jag vill bort till tornet en gång till så vi går bort dit och upplever lite nya kvarter på vägen. Mysigt!
Sen blir det lunch med regnet smattrande på utetaket följt av en siesta i lägenheten. Vi laddar inför sista utekvällen :-)

Vi har försökt äta på ett mysigt vinställe flera gånger men hela tiden kommit vid fel tid. Men äntligen lyckades vi. Det var värt alla försök. Underbart gott!

Eftersom det är sista kvällen bestämmer vi oss för en favorit i repris! En restaurang som verkligen vet hur man sätter guldkant på tillvaron!





2013-05-18

Destination Florence


När vi stod på stationen i Pisa började molntäcket spricka upp och en blå himmel visade sig. Ett regnigt Italien är mysigt, men vi njuter så klart extra mycket när solen värmer oss. Vi klev på tåget till Florence och susade förbi ett vackert landskap.
När vi kom till Florence (som ligger 40 min bort och visade samma väderprognos som Pisa) låg återigen ett tjockt molntäcke över oss och det började regna. Mitt glada humör byttes till något lågmält muttrande. Jag ville verkligen ha en solig dag...

Men efter något kvarter började solen värma upp oss och humöret var på topp igen. Dags för lite sevärdheter...

Ett torg med fina byggnader, statyer utanför ett museum, några broar och lite annat. Alltid trevligt att springa runt med kameran, men jag föredrar en lugn liten by framför ett vackert men turistfyllt Florence.

Det blev god lunch och några italienska glassar och lite, lite shopping. Men mest gick vi...

En upplevelse  men jag trodde faktiskt att det skulle vara mindre och mysigare. Kändes skönt att komma tillbaka till Pisa igen!

2013-05-17

It's all about the food!

Det må vara molnigt men maten är lika god för det. Vi går från café till restaurang till takeaway ställen och äter och äter.

Mat, det kan dem! Och matglada det är vi...

Italien levererar!



It's all about the tower...

Lutande tornet i Pisa lockar de flesta. Och visst vill man se det om man åker till Pisa. Dock blev jag något besviken när vi kom dit. Jag hade förväntat mig att det låg lite mer ensamt. Sen trodde jag inte att det skulle vara så mycket folk. Och alla var som tokiga... Det poserades och togs kort överallt. Tricket var inte att få hela tornet på bild utan att få bara tornet på bild... Men jag är nöjd glad över denna upplevelse!

Fanns även fina byggnader runt omkring. Men jag vet inte vad det var för något.

Hade sen lite roligt med snapseed och redigerade några foton. Trevligt med lite gammaldags look på korten. Men verkligheten var inte lika rofylld. Se bilderna i färg.

Vi bockar av en av Europas topp tio sevärdheter och traskar vidare längs Pisas gator.

Men först bär det av till Florence...


Alla poserar som galningar överallt...

2013-05-16

Destination Pisa

Från ett blåsigt Skåne i Sverige med klarblå himmel begav vi oss ner till ett molnigt och senare regnigt men varmt Italien. Låter kanske inte som ett jättebra byte, men vänta ni bara! När vi klev ut från flygplatsen fylldes luften av underbara dofter. Vi kände direkt att vi var i ett annat land och äventyret kunde börja. Dags för tåg till Pisa centrum där vi skulle möta Jozsi. Ett väldigt fint tåg enligt mig :-)













Tågresan tog inte lång tid, men gick definitivt inte fort. Vi började fundera på om det till och med var meningen att vi skulle hoppa av i farten. Kanske så dem sparar in på tiden dem förlorar genom den låga hastigheten. Men vi kunde pusta ut. Tåget stannade.

Vi mötte upp Jozsi som genast banade vägen till en glass bar. Bästa glassen någonsin!!!

På väg till lägenheten fick vi se fina gamla byggnader och mysiga restauranger. Inte alls fel! Återigen slår det mig vilka underbara dofter det är i denna lilla stad. Alldeles, alldeles  underbart! Regndropparna bekommer mig inte utan jag njuter av Italiens pärlor.


Väl uppe i lägenheten står vi alla helt fascinerade! Wow! Stenväggar, högt i tak, valv, takbjälkar blandat med lite nya inslag. Fantastiskt fin och lyxig. Vi har kommit helt rätt :)

Efter rundturen blir det dags att hitta en restaurang. Vi följer en rekommendation och traskar bort till vad som ska vara Pisas bästa men kommer till en stängd restaurang. Mycket underligt. Men vi hamnar till slut på ett mysigt ställe mittemot som visar sig vara ett lyxigt ställe. En riktig lyckoträff. Det må vara nästan lika dyrt som en fin middag i Sverige men väldigt mycket godare och framförallt mycket trevligare servitörer. Otroligt härliga och vi blir bjudna på champagne och en liten förrätt. Vi känner oss som VIP gäster. Undrade ett tag om dem trodde vi var några andra... Dem hade fyra huvudrätter och vår kära servitör rekommenderade alla. Så vi tog en var. Så kunde vi smaka av varann. Vi gladde dem med tomma tallrikar :) han blev jätteglad! Bästa komplimangen! Han tog oss alla i hand när vi gick, med ett strålande leende. Vi log lika mycket vi när vi vandrade vidare längs de smala gatorna med regnet droppande från hustaken.

Det var väl tilltagna portioner men då vi inte ätit på tio timmar var vi lite småhungriga ändå. Och så kunde vi inte släppa det där med en klassisk italiensk pizza. Så vi köpte med oss en pizza hem att dela på. Den var slut på två sekunder. Underbart god!

Kvällen avslutades med Canasta!

Nu sover alla utom jag som fajtas med en envis mygga...

Godnatt från Italien!

Ps. Jag vann till slut mygg fajten. Ds

(ser att bilderna hamnar i oordning, men jag tror ni alla fattar och ser vad som är vad - mobil bloggandet är inte felfritt - man kan ju fixa det i efterhand)