2012-07-25

Förberedelser och utrotning...

En minitur till Karlskrona blev det förra lördagen med Jack aka Snackis som sällskap. En väldigt trevlig dag med många vänner som vi fick återse. Men nästa gång vill vi rå lite extra om familjen!!! Snart hoppas vi...


Ett getingbo precis vid uterummet är inte helt optimalt. Så Jonathan ringde några samtal och så kom en trevlig kille i blått med nät hatt och sprutade något i boet.

Några dagar efter detta kunde man hitta lite getingar på marken. Ytterligare några dagar senare fanns inte ett spår av varken getingar eller något bo. Tada! Dem där Anticimex kan man lita på.

Jonathans första dag på semestern målade vi staketet. Kanske inte det roligaste man kan göra, men det var fint väder så helt dumt var det inte.

Många åkte till havet den dagen så lite avis var man allt. Fast rätt skönt ändå när man ser resultatet. Och grannarna är nog rätt nöjda också...

Tvättmaskinen på högvarv, skjortor i mängder, strykbrädor, öppen resväska, kläder överallt, listor som ska bockas av, klädprovning, en släng av panik. Jo, det är dags att packa inför helgen!


Men först tar vi en paus i allt detta och åker till havet. Lite solbränna ingår väl också i förberedelserna?





För fler bilder från Sandviken klicka här!

Over and out!

2012-07-08

Cykel cykel på vägen där...


Vet inte riktigt varför det har dröjt, för tänkt på det, det har jag. Att jag ska plocka fram cykeln. Och cykla. Men i måndags var det alltså dags. Jonathan pumpade däcken och jag plockade fram hjälmen. Jo, hjälm måste man ha. Töntig ser jag ut. Men ramla kan jag mycket väl få för mig att göra vare sig jag vill det eller inte. Tråkiga nyheter höll på att stoppa mig. Men jag kände ännu mer att jag behövde ut och få luft. Röra på mig och få utlopp för lite frustration. Det var faktiskt otroligt befriande. Det var vackert ute och skönt att "flyga" fram med vinden i håret. Jag flög kanske inte lika mycket i uppförsbacken på vägen hem. Men nöjd över cykelturen var jag. Och så blev det så klart en del bilder ute vid Kronoberg. Nästa gång ska jag försöka komma ihåg plånboken så jag kan sitta vid vattnet och käka glass. Kanske ta med en kompis också...


Det har faktiskt varit sommarväder denna veckan. Aningen kvavt vissa dagar, men det är smällar man kan ta för att få lite soliga dagar och ljumma kvällar. Chockad är man vilket man kanske inte borde då det är början på juli...

Vilket får mig osökt att tänka på 4:e juli. Vad händer då? Ja, förutom att det är USA's nationaldag så är det vår BRÖLLOPSDAG!!! Vilket slår nationaldagen med hästlängder tycker jag. Åttonde var det i år. Då det var en fullspäckad vecka såg det rätt mörkt ut ett tag för vårt firande. Så vi tryckte in en lunch på Aptit under onsdagen, efter en fin start med några timmars tjänst innan. Mycket gott som vanligt. Och några inställda planer senare kunde vi avnjuta lite bubbel och efterrätt i uterummet på kvällen. Med lite presenter på det så blev det en toppendag! ❤


Något underligt var den vita duvan med rosa fläck på som helt plötsligt vandrade runt i trädgården. Kärleksduva på vår bröllopsdag? Tur jag har bildbevis (klicka här), annars är det väl ingen som tror på mig ;)


Den fullspäckade veckan fortsatte med mer möte och tjänst. Och helgen fylldes av vänner! Brorsan tittade in, vi blev hembjudna till underbara vänner både på lördag kväll och söndag eftermiddag. Och sen avslutade vi helgen vid Växjösjön med några kompisar. Bara satt och njöt av solnedgången och pratade. Och så åktes det lite longboard också. Av dem små coola då. De coolaste får ta det en annan gång. Efter en mindre fullspäckad vecka.



Over and out!

2012-07-01

Regnet det bara öser ner

Den svenska sommaren är i full gång. Men jag tycker nog att den är lite väl svensk. Hade föredragit något mindre blött och något lite varmare. Bara lite. De senaste dagarna har vi lyxat till det med 20 grader och endast regn varannan dag. Mycket bättre än 12 grader och regn varje dag. :) Se, jag är inte så kräsen... Och senaste åskvädret var riktigt coolt då det skådades från första parkett i uterummet med regnet smattrandes på taket. Mysigt!

För en vecka sen ungefär tillbringade vi också några regniga timmar där ute med kompisar. Först bakade vi pizza. Sen spelade vi Canasta. Ett mycket roligt kortspel. Vi kan inte spela det så ofta då man behöver vara 4 st. Och så kan det ta några timmar att spela också. Och det är ju inte alltid man sitter på ett tåg mellan Balaton och Budapest och har en hel massa tid på sig. Hur som helst så lärde vi Jonas och Elin hur det går till. Och Elin snappade upp det mycket bra...för vi vann! :) Japp! Det måste betonas tydligt här. TJEJERNA VANN!! Man spelar alltså i lag. Reglerna håller vi alltid på att glömma och poäng har vi uppskrivet på en väldigt liten lapp som lätt försvinner. Tänkte att jag skulle skriva ner det där ordentligt någon gång. Kanske här?! Men det är en hel massa regler. Vem kom på allt?

Instagram har jag nyligen upptäckt. Som många andra. Jag gillar effekterna som ger bilderna det lilla extra. Och när mina vänner "gillar" mina bilder! :) Lite skoj om man är foto tokig som jag. Men jag försöker behärska mig ;) Några av dem bilderna finns här. En annan app jag gillar är PicsArt. Mest för att man kan göra snygga collage. Men det finns även lite andra coola effekter.

Måste säga att vi har underbara vänner. Vi blir hembjudna och vi har bjudit hem. Så trevligt! Det ger väldigt mycket glädje och man lär känna dem så mycket bättre än bara genom att säga hej på mötena. Och så är det ju roligt att se hur andra bor... ;)

Vi har äntligen tagit tag i rensningen här hemma. Det blev 3 lass till tippen. Men ändå finns det massor kvar. Tydligen kan två personer samla på sig väldigt mycket. Uppföljning kommer...

Instagram & PicsArt
Instagram och PicsArt
Tänkte göra lite förstoringar och hänga upp här hemmet. Har då kollat igenom bilder för ett år tillbaka. Många bilder. Det är under detta året som jag har haft min systemkamera. Det som var roligt  att se att jag faktiskt har gjort framsteg. Det jag nu tycker är självklart var inte så självklart innan. Men jag har fortfarande mycket att lära. Det är ju roligt dock :) Ska bli roligt att få njuta av lite semesterbilder och vacker natur på väggarna!

Drömmer lite om nya objektiv och lyssnar på regnet som öser ner. Over and out!