2011-10-23

Möjligtvis ett halvt rätt...

Gick igenom lite gamla saker och hittade en dagbok från skolan. Inte så mycket skrivet i den, men några roliga saker fanns där allt. Det mesta är från åren, 92-94. Det var en del som stack ut lite extra och det kan hända att jag kommer delge dem under lite olika inlägg här ;) jag tycker det är väldigt roligt att minnas. Och ja, jag fick mig ett gott skratt och Jonathan också. Vi började delge fler minnen från våra barndomsår. Och helt plötsligt satt vi och kollade på gamla you tube klipp från lite klassiska tv-program. 24 karat, Tjocka släkten, Kär och galen, Det kommer mera, Dagens visa, Linus på linjen m.m. Ja, man saknar godingar som Harald Treutiger och Lasse Berghagen. Det var bättre förr kom vi fram till, i alla fall när det gäller underhållningsprogram.

Åter till dagboksskrivandet ;) Ett stort ämne när man är liten är: Vad ska du bli när du blir stor? Och troligen var det temat för den dagens dagboksinlägg. Om jag inte minns fel så var det en del av lektionen och vi skulle en gång i veckan skriva något i dagboken. Men vad jag kan se så var det mest efter loven som jag skrev. Det fanns väl lite mer att skriva om då ;) Och när vi inte kom på något så fanns det alltså ett tema som inspiration.

Detta skrev jag när jag var 10 år gammal. En liten flicka med uppenbarligen stora drömmar. Och om jag får säga det själv - 17 år senare - var dem väl något orimliga.

När jag blir stor

1. Fallskärmshoppare
2. Hockeyproffs
3. Pianist

Som sagt något orimliga, men det är väl så det är med drömmar. Med fyra bröder - en av dem en äventyrare - så är kanske inte detta är så konstigt. Och många av sport- och vinterloven var fyllda med utomhusaktiviteter såsom skidåkning i skogsdungen, skridskoåkning på sjön och snöhockey i trädgården. Men man undrar ju ändå... Fallskärmshoppare?! Var kommer den drömmen ifrån. Ett tv-program? En bild? Kan vi spola tillbaka till den veckan i mitt liv, jag vill gärna veta ;) Jag är ju inte direkt den våghalsiga typen.

Jag ger mig ett halvt rätt eftersom jag faktiskt äger ett piano och fortfarande spelar. Jag skulle inte kalla mig pianist. Men jag är betydligt närmre pianist yrket än att bli hockeyproffs eller fallskärmshoppare. Speciellt med tanke på min höjdskräck och oförmåga att åka skridskor. Men jag kanske inte har blivit stor. Jag kanske inte ska ge upp mina drömmar än...

Fortsättning följer...


24 karat, helt klart mitt favoritprogram! Varför inte sända det som repris i kanal 1. Det tycker jag!!

2011-10-19

Färgrikt, smakfullt och beroendeframkallande...

Just nu vräker regnet ner och det har varit riktigt kallt och ruggigt ett tag. Fördelen är att man med gott samvete kan krypa ner i soffan med en kopp te och någon bra serie att kolla på. Jag och Jonathan har två nya deckarserier som vi gillar, Unforgettable (Poppy Montgomery från Without a trace) och White Collar. Den första är lite mörk och dyster medan den sistnämnda är väldigt rolig och underhållande emellanåt. Jag antar att höstens tv-kvällar är räddade ;)

När regnet inte vräkte ner var jag ute och fotade lite löv och sånt. Låter kanske inte så värst kul. Men höstens färger är vackra. Och efter att ha hittat en fotoblogg och läst om bokeh (kort skärpedjup som resulterar i suddiga cirklar i bakgrunden) blev jag sugen på att testa detta själv. Så det blev dagens uppdrag. Jag lyckades ett antal gånger. Problemet är ju att jag är en sådan som testar mig fram tills det fungerar och det är inte alltid optimalt när man sen ska göra det igen. Så jag får fortsätta jobba på detta. För lövet kanske inte protesterar efter 20 bilder, men troligen den stackars människan som kan bli nästa försök ;) Här kommer i alla fall lite resultat.


Något vi har pratat om länge är att göra en ölprovning. Tanken var att göra det tillsammans med några vänner, men vi var inte helt pigga. Kände ändå att vi behövde hitta på något nytt. Och eftersom vi hade lite utländska sorter hemma från våra senaste resor tyckte vi det var ett bra tillfälle. Vi kompletterade med lite svenska, danska och tjeckiska ölsorter. Jonathan organiserade det hela och det blev blindtest. Vilket jag måste säga var det allra bästa. Man blir faktiskt lite färgad av dem favoriter man har. Men genom ett blindtest visade det sig att vi båda inte hade en aning om vilka sorter vi faktiskt gillade bäst. Vi laddade också upp med alla tänkbara snacks, nötter, salta pinnar, crackers m.m. Men tipset är att hålla sig till samma snacks för att inte påverka resultatet för mycket.

Vi testade två sorter i taget där vi valde vidare den vi gillade bäst, tills vi hade två semi-finaler och slutligen en final kvar.

Vi blev båda väldigt förvånade över resultatet. Jag trodde att mina favoriter skulle komma från Thailand och Grekland, medan Jonathan förväntade sig svenskt och danskt i toppen. Som sagt, man har ju sina favoriter.

De tävlande var, Heineken, Carlsberg, Mythos, Chang, Småland, Kozel, Krusovice. De två sistnämnda hade vi aldrig smakat innan.

Jonathans topp 3: Mythos, Chang, Krusovice
Marielles topp 3: Carlsberg, Småland, Heineken

Jonathan är lite besviken att Mythos vann, för den kan man inte få tag på här i Sverige. Och man vill ju kunna få tag på sin favorit. Men då har vi ju en anledning att åka tillbaka till Grekland snart ;)

Själv har jag i efterhand utsett Småland som favorit, den är riktigt riktigt god. Och jag håller faktiskt med om en hel del som öltestet visade. Fast jag tyckte Heineken var ganska smaklös när jag smakade den senare. Helt vattentätt är inte testet, men nu när jag dricker en öl, smakar det helt annorlunda. Godare, smakfullt! Jag har gärna öl-provning igen. Kanske det blir ett helt annat resultat nästa gång...

Hösten är ju dock ingen öl-tid. Jag röstar mer på te, varm choklad eller något annat hett. Något annat som är väldigt gott den här tiden är clementiner. Mmm, dem har jag saknat!!

Snart har jag haft min smartphone (x10 mini pro) i 10 månader. Tyvärr fick jag ett måndagsexemplar men har inte orkat lämna in den. Men nu har bägaren runnit över. Nu orkar jag inte har den kvar som den är så den ska skickas på lagning. Tråkigt bara med allt som finns i telefonen som kanske försvinner. Men jag har gjort mitt bästa för att spara allt. En annan fundering är ju hur man ska klara sig en eller två veckor utan dem spel som är så beroende framkallande. Jag har spelat wordfeud ända sen jag skaffade min android, en sak som dem var först med ;) Jag är lite tokig i ordlekar/spel, så det är väldigt trevligt att ha detta i mobilen. Ett annat nyupptäckt spel är Air control. Något som jag verkar ha talang för ;) Det är dock lite trixigt ibland med en så liten skärm. Vi får väl se då hur det går att vara utan dessa spel och alla andra funktioner en mobil har. Kanske jag helt plötsligt får massor med saker gjorda ;)

Over and out!

2011-10-02

40 år en timma, tio minuter och nya tider...

I somras firade jag och Jonathan 7-årig bröllopsdag. Vad tiden går tyckte vi...har det redan gått 7 år...
Idag firade mina föräldrar 40-årig bröllopsdag. Det är länge det ;) så vi tyckte att dem var värda lite bakelser och blommor. Dem lyckades inte samla alla sina 5 barn med 3 respektive och 5 barnbarn + en på väg... Så dem valde en romantisk weekend på en herrgård istället. Det gjorde dem helt rätt i! När dem kom till oss sa dem att "nu är det 40 år en timma och tio minuter sen vi vigdes" ❤


Förra helgen lyckades vi nästan samla hela familjen...men alltid ska det fattas någon, vi får väl se när vi lyckas... Senast var väl lillbrorsans student, men då var det ju en del andra närvarande också. Bara familjen var nog kräftskivan i Stockholm hösten hmm...vilket år var det? 2009? Det var roligt i alla fall :)




Det har varit ett fullspäckat år. Och efter en intensiv sommar är vi faktiskt lite slitna. Augusti och september har varit välfyllda och ingen hel helg har spenderats hemma. Därför flydde vi till Grekland för några veckor sen för att ladda batterierna. Det gick inte som planerat då vi blev sjuka på plats. Kanske på grund av alla intensiva veckor vi har haft. Men vi hade det ändå bra. Parga är en mysig grekisk by och vi var glada att kunna återvända efter 4 år. Många fina minnen nu när vi är hemma igen och jag längtar tillbaka... Så vackert där!!


Här har hösten kommit. Det är väldigt vackert och luften är alldeles klar. Jag gillar hösten av många anledningar. Myskvällar inne med tända ljus och te. Och varför inte krypa ner i soffan under en gosig filt och se en bra film. Det gillar vi skarpt! Vad jag inte gillar är att värken blir mycket värre och energin otroligt låg. Huvudvärken finns nästan alltid där och ett pulserande blåsljud finns i örat. Och allt det där gör mig inte direkt glad...tvärtom. Men jag har min kamera och kan njuta av vackra höstfärger fastna på bild. Och den där gosiga filten används flitigt tillsammans med en väldigt fin uppfinning, vetekudden! Så vi ska nog klara den här årstiden också. Och nu när min dröm att resa till Thailand är uppfylld drömmer jag nu om Mexiko. Vi får väl se om även den drömmen går i uppfyllelse.

Vi säger också tack till lilla huset som har tagit hand om oss i 5 år. I oktober 2006 flyttade vi hit, efter att ha kliat oss i huvudet och valt allt invändigt. Vi är mycket nöjda med alla val vi gjorde, även efter 5 år. Här inne känns det verkligen som hemma.

När hösten kommer känner jag ofta för någon förändring... Det kommer ofta i uttryck i att jag färgar eller klipper håret. Så för några veckor sen klippte jag av nästan allt... Först nu börjar jag vänja mig ;)

Bloggen är lite mer än ett halvår.. Dags för någon förändring även här? Från svart till vitt kanske? Vi får väl se vad som händer... Det skulle vara bra om den här layouten fanns kvar i inläggen fram tills nu så att man kan gå tillbaka och se hur den har sett ut. Och att den nya layouten man väljer börjar gälla från nästa inlägg. Men jag antar att det är lite för komplicerat. Kanske ska skriva till blogger och föreslå det ;) Hur som helst är det väldigt roligt med en blogg även om det ibland går lång tid mellan inläggen. Det är roligt att gå tillbaka och se vad som har hänt. Och att ha familj och vänner som läser och kommenterar gör det hela ännu roligare.

Höst känslor eller inte, det känns i alla fall som förändringarnas tider på många sätt...

Over and out!