2011-08-17

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Ibland orkar man inte finnas där för dem man tycker om. Man är orkeslös och räcker inte till. Man kan inte hjälpa eller trösta eller ens bara lyssna. Man är bara själv i ett hörn. 
Men man vill!!! 
Man vill så gärna finnas där för alla som behöver en...

Till min lilla mamma som kan behöva lite uppmuntran ibland!!!


"mamma är du ledsen varför ler du ej
vill du jag ska måla någonting åt dig
många vackra färger har jag ännu kvar
gråt ej lilla mamma allt ska bli så bra

jag ska måla hela världen lilla mamma
full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha

alla blommorna du gärna ville köpa
lilla mamma jag ska måla dem till dig
jag ska måla hela världen lilla mamma
och allt ska bli så ljust och glatt för dig

önska lilla mamma, önska vad du vill
färgerna är många och de räcker till
himlens alla stjärnor
sagans alla slott
allting kan jag måla mamma önska blott

jag ska måla hela världen lilla mamma
full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha

alla blommorna du gärna ville köpa
lilla mamma jag ska måla dem till dig
jag ska måla hela världen lilla mamma
och allt ska bli så ljust och glatt för dig"

KRAM!!!

2011-08-12

Ny säsong..

För några veckor sen tyckte min kropp att det var dags för höst/vinter säsong. För en vecka sen firade mitt huvud den nya årstiden med en hejdundrandes migrän...firandet pågår fortfarande... Själv är jag inte helt förtjust i detta. Är faktiskt något desperat och undrar hur jag ska klara detta. Jag har inte ens hunnit ladda om batterierna... Och om jag kör på sparlåga redan nu, hur ska det då gå när kylan kommer? Och om vintern varar ända till april igen betyder det att jag har minst nio månader kvar innan det börjar vända...

Så vad sägs om lite medicin så länge...musik...


Over and out!






2011-08-09

Roadtrip del 4

Laholm/Mellbystrand/Hovshallar

Efter vår lilla mellanlandning för att vattna blommor och tvätta (och sova) så fortsatte vi vår resa mot västkusten. Vi hälsade på Jonathans föräldrar och blev uppassade med god mat. Dem berättade om sin resa till Prag (inkl bild och filmvisning) och vi gjorde detsamma om vår roadtrip.

Det blev även en gemensam tur till en plats som betyder väldigt mycket för mig och Jonathan. Hovshallar. Det var nämligen där han friade till mig. Ett väldigt romantiskt och fint frieri som definitivt ska få ett eget inlägg här på Alldeles alldeles lagom.




Det är fantastiskt vackert där var man än tittar. Platsen där han friade är lite svår att komma till. Det innebär en hel del klättrande och traskande på stenar och ner för branta sluttningar. Men idag 7 år efter frieriet ville vi dit. Det fanns nämligen en text skriven av stenar som vi ville se... Så efter mycket kämpande kom vi fram till den finaste platsen. Dock var stenarna borta, vågor har efter lång tid sköljt bort dem. Trist, men vi räknade med det och det var ändå fantastiskt att vara tillbaka. En mulen men varm dag. Och som sagt. Mycket vackert!

Lund

Sen rullade vi ännu mer söderut för att hälsa på mina kära bröder som numera är skåningar. I alla fall när det gäller adressen. Underbart roligt och så klart fullt med action! Vi testade på stationsvittnande vilket var fantastiskt roligt. Mysigt fik och senare ännu en fikapaus hemma hos vänner...som bor helt fantastiskt.


Vi jagade solen och en chans att åka till stranden några dagar och lyckades inte speciellt bra. I Mellbystrand var det för kallt. I Lund blev det äntligen varmt nog...men blåsigt. Oooh så blåsigt... Vi tog oss till Lomma strand. Och jag fick gå barfota i sanden! Men resten av tiden spenderades med att försöka undvika att få sand överallt. Vi misslyckades. Så vi fick packa ihop och traska hemåt (några sandkorn rikare)... Men jag fick lite vacker natur att fastna på bild i alla fall...




Vad är en sommar utan grillning? Nej just det. Så därför blev det grillning! Mmm!!!! Så gott,mysigt och trevligt! 




Tingsryd

Avslutar vår lilla roadtrip i Tingsryd hemma hos mamma och pappa. Lugnt och skönt. Vi fick i uppgift att äta upp en melon. Och den uppgiften tog vi så klart på största allvar... :)

Har det härligt i uterummet (där mamma odlar tomater och vackra pelargoner) och spelar kort. En bra avslutning på denna sommarens äventyr...
Dags att åka hem och nummer nio på vår sommarblanding spelas när jag (!) tar oss hem i vår silvriga volvo...

Over and out!



2011-08-04

Roadtrip del 3

Åmål/Säffle/Segmon

Från Oslo kör vi till Åmål för att gå på möte och träffa vänner. Vi stannar till vid ett väldigt vackert ställe för att byta om. Och jag passar så klart på att ta kort :)


Efter mötet åker vi hem till vänner. Mycket trevligt! Vi får höra många härliga erfarenheter och maten är super! Dem bor mysigt på landet nära Vänern (Sveriges största insjö). Och på vägen till hotellet fick vi se mycket vacker natur (men vi kunde inte stanna och ta kort...typiskt)... En härlig kväll!

På söndagen blir det tjänst och fika i Säffle. Sen får vi komma hem till ett par (i Åmål) som vi inte känner sen tidigare. Får god mat, sightseeing i ett regnigt Åmål och dem erbjuder oss att sova över. Vi har så trevligt så vi tackar ja :)

På måndagen rullar vi vidare till Borås och Jonathans syster...

Borås

...som bär!
Lika...
Det var längesen vi sågs så det var naturligtvis jättekul komma dit!

Vi äter lite gott och traskar sen runt i skogarna runt omkring...

Gott med vildhallon! Mmm!! Sen blir det mys i soffan med alla tjejerna (Jayne och Natalii hade kompisar där)...fnittrigt? Njaeeejooo :)

 Trots att vi har så mysigt börjar det bli dags att åka hem... Jag känner av tiden på resande fot. Energin är riktigt låg och jag längtar efter min säng. Så senare på kvällen börjar vi resan hemåt. Växjö here we come!


Väl hemma så sover jag i 2 och en halv dagar. Snacka om att vara trött. Välbehövlig sömn! Stackars Jonathan som har en halvt medvetslös fru. Men jag tror han klarade sig ;)

Efter denna återhämtning fortsätter vi vår lilla roadtrip. Denna gången bär det av söderut...

Over and out!

Roadtrip del 2

Norge/Oslo

På torsdagen bar det av till Norge. En resa på 7 timmar från Stockholm till Oslo. Kändes inte speciellt drygt, förrän vi kom till Norge med de låga hastigheterna. Men då hade vi vacker utsikt...

Väl framme i Oslo (efter en fantastisk vägbeskrivning) träffade vi Jonna som vi inte sett på 7 år - alltså på vårt bröllop. Kändes dock som att det var igår, precis som det är med riktigt goda vänner. Oavsett hur lång tid det har gått så kan man fortsätta där man slutade...

Efter att ha vant oss vid hennes norska dialekt fick vi rundtur i hennes lilla men mysiga lägenhet. Dock med lite speciella arrangemang ;) Vi hade en underbar kväll! Fick mycket god mat och gick sen på möte i Oslo, Majorstua och blev varmt välkomnade. Endast 5 min promenad. Fick återigen uppleva det underbara med en världsvid familj. Häftigt RS (KH) som var ganska nyrenoverad. Riktigt fint väder och en väldigt varm kväll. Vi fick många tips på vad man bör se i Oslo och Jonna gav flera förslag och även tips på bästa sätt att ta sig dit. Vilket sparade oss mycket tid.


Laddade och exalterade inför morgondagen gick vi till hotellet, Thon Hotel Gyldenlöv. Fint, fräscht och tyst! Efter en natt i sköna sängar, blev det underbar frukostbuffé. Behöver knappast säga att det är något alldeles speciellt med hotellfrukost. Mmm!! :)

Slottsparken
Dock blev besvikelsen stor när vi tittade ut. REGN! Helt igenmulet. Vi hade helt glömt bort att kolla vädret. Och maximal otur hade vi så klart, eftersom både torsdagen och lördagen var fin...men inte fredagen, den enda dagen vi hade i Oslo... OCH, jag blev sjuk... Men efter lite vila så var regnet i alla fall borta och vi körde på som planerat. Speed sightseeing i Oslo kan man säga.

Slottet



Vi hann med slottet/slottsparken, Aker Brygge, Akers fästning/slott, Viglandsparken, Holmenkollen och utsiksplatsen. Mulen dag och stundvis lite kall. Men en lyckad dag ändå.


Lördagen var solig och varm. Vi hann då med Operahuset och en tur på havet runt öarna.


Operahuset rekommenderade många då det är lite speciellt byggt. Man kan gå på taket och ta sig upp och få en härlig utsikt. Och jag gillade dem vita raka linjerna. Snyggt! Att få lite sol och havsluft var in heller helt fel... Trevlig avslutning!












To be continued...