2011-05-30

Tingsryd och åter Tingsryd

Det är något speciellt med att komma "hem".  Hemmet där man växte upp. Alltid massor med minnen, speciellt från trädgården där vi alla lekte mycket. Förra helgen var det det dags för en tur dit, efter att det gått alldeles för lång tid.

Lite vedminnen finns allt... Bära, kasta, stapla!
Tittade som vanligt i lite gamla album, spelade på mammas underbara piano (försökte mig på lite tvärflöjt, utan större framgång) och så blev det lite kubb och kortspel också. Jonathan hade sitt tal på söndagen och det gick alldeles alldeles utmärkt. Självklart! :)

Dem tre musketörerna
Gula huset
Vi återvänder till Tingsryd till helgen. Och då kommer även några av bröderna med familj. Yay! Lyckan är gjord! Och för att göra det hela ännu bättre så ska det vara fint väder. Perfekt!

Oh dear! Is that a deer?

Har vi någon låt på det? Självklart. Ungerns bidrag i Eurovision. Vi har tre som gillar den skarpt (pappa mamma och Jonathan(!)...jag sållar mig till den-är-helt-okej skaran). Som halvungrare får man väl se till att spara detta minnet... Och givetvis får det bli den ungerska versionen.

På återseende...

2011-05-19

Min grej!

Det är en riktigt skön känsla att bara åka. Känna vinden i ansiktet. Solen värmer. Känslan av frihet. Det sistnämnda kan givetvis försvinna väldigt snabbt, en sten, hjärtat stannar ett ögonblick, men du återfår balansen, andas ut och fortsätter njuta. 


Du kommer snabbt fram till målet och det är roligt. Det är vackert. Visst finns det baksidor. Det gör ju brutalt ont i början och så har vi dem där småstenarna...och att stanna ska vi ju inte snacka om... Men det spelar ingen roll. Jag har hittat min grej!


Rolling out!

2011-05-14

Bambi på hal is möter Fast and furious

Idag blev det äntligen dags att inviga mina inlines för i år. Och jag kan väl erkänna att det var ganska många år sen sist. Så mina första stapplande "steg" såg nog lite roliga ut. Men jag hade Jonathan som stöd...och Bambi försvann ganska snabbt...

Färden bar iväg ända till Kronobergs slottsruin och jag är mycket nöjd över detta. Det var otroligt roligt men också ganska smärtsamt. Men jag hoppas det sistnämnda går över fort... För jag tänker ge mig ut igen. Så se upp alla som delar cykelbana med mig...här kommer Fast and furious.


Over and out

Favorit för tillfället

2011-05-08

Lund, Lund och åter Lund!

Det blev en tur till Lund och brorsorna. Mitt i veckan så jag fick leva livet som "ungkarl" några dagar. Det var trevliga dagar och denna gången försökte jag spana in vad som är så bra med Lund. Det blev lite pilkastning, shopping, promenader och bio! Alla jobbade och slet i stora staden Malmö så det mesta fick jag hitta på på egen hand. Men jag fick givetvis lite sällskap också!

Nova Lund
Gallerian ett stenkast ifrån lägenheten. 










Malmös bästa kebabställe enligt vissa. Andra håller inte med. Vi testade och jag tror några var nöjda i alla fall... ;)

En eftermiddag med lillbrorsan. Som verkade se denna delen av staden för första gången också. Trevligt, men brrr så kallt! Vi lyckades pricka dem kallaste och regnigaste timmarna. Men vi var i alla fall snygga - i alla fall en av oss då: se bilden nedan!

Modell: Robert aka Pink Diamond
Scarf: Filippa K Skor: Vagabond från Scorett
Mysigt!


Ett besök på Botaniska trädgården. Mycket som inte var utslaget än. Men vi fick se en och annan tulpan i alla fall.


Mmm....lövträd!
Ett hav av tulpaner
The Scarf Siblings
Botaniska trädgården

Dem säger att det är blåsigt i Lund. Jag var ju tvungen att kolla läget och är väl beredd att hålla med. Eller?
Något blåsigt....och något kyligt. Men vacker natur!
Trevlig avslutning blev på Filmstaden i Lund. Sverigepremiär för Fast Five. Och vad blir betyget? Fem av fem möjliga till femte filmen av ingen mindre än Alldellesalldeleslagom. Och tilläggas bör att det var den snyggaste biosalongen jag har sett. Riktigt häftig. På återseende!


Tåget gick tillbaka till Växjö och vi hoppas få komma tillbaka snart! Tack gänget!


Over and out!